El Cabirol; l'últim nou habitant de la Serra de Rubió.


Des de l'any 2003 un nou habitant arriba a la Serra de Rubió, i també a l'Anoia. Es tracta del cabirol, un petit cèrvid associat als ecosistemes forestals que es pot trobar per tot Europa i que va arribar a durant els anys 70 del segle XX ha quedar restringit a algunes valls dels Pirineu. 
Cabirol pasturant en un camp
Als anys 90 s’iniciaren diferents projectes de reintroducció per tot Catalunya als massissos litorals de Catalunya, des de la Garrotxa i Cap de Creus a l’Alt Empordà fins el Massís del Port al Montsià que en pocs anys assoliren l’objectiu principal d’aquestes mesures. A l’actualitat el cabirol, com espècie cinegètica, es troba inclòs en els plans d’aprofitament de fins a 244 àrees de caça a Catalunya que permeten ser caçats d’acord amb el criteri de sostenibilitat.
Distribució del cabirol a Catalunya. Novembre 2014
Com podem comprovar al mapa, és abundant als boscos catalans i en podem trobar per tot Catalunya.
Durant l'última dècada, s'ha detectat la seva presència a la Serra de Rubió, observant-ne varis exemplars, femta i marques als arbres.
Fotografia d'una re-introducció de cabirol

 Ara que s'ha confirmat la seva tímida presència, veure'n als boscos i les rieres de la serra comença a ser més normal. Els boscos oberts dels quals gaudeix la Serra de Rubió i l'ambient natural i tranquil els agrada molt. Es calcula que n'hi ha una quinzena d'exemplars, xifra que cada any va creixent.
Per poder veure'n algun, us recomanem especialment que feu la ''Ruta dels senglars'', una ruta circular que comença al Parc Eòlic i passa per paratges naturals incomparables, els millors de la serra.

Rubió, 16 d'octubre de 2014.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada